Bowling på en av Stockholms mest populära bowlinghallar!

Boka online

Helt klart en av Vasastans gömda pärlor. Fräscht, stort, bra bowlingbanor & familjär approach av personalen. Redan efter första besöket kände jag mig som en stammis!

Eva Karlsson

Bokade VIP-loungen till en afterwork med jobbet. Väldigt proffsigt och bekvämt med ett eget inglasat rum där vi fick styra musiken själva samt spela i fred. Vi inledde med mingel och ett glas bubbel + tilltugg innan bowlingen och det var kanon!

Hanna Appeltofft

Bra bowlinghall i Vasastan. Hög standard på banorna och mycket trevlig personal. Riktigt bra burgare. Birkaburgaren rekommenderas starkt till alla burgarfantaster.

Martin Eriksson

Birka Bowling Stockholm – En av Stockholms största och bästa bowlinghallar

Hos oss på Birka Bowling tar vi bowling till en ny nivå. Vi brinner för bowling och har utformat vår hall för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Oavsett om du är proffs, nybörjare eller bara svänger förbi med kollegorna på en AW i vår restaurang så är du välkommen att bowla i vår bowlinghall i Stockholm.

Om du vill testa bowling i en av Stockholms största och bästa bowlinghallar så har du kommit rätt!

Birka Bowling Stockholm är den självklara destinationen i centrala Stockholm för dig som vill bowla, äta gott och umgås med vänner och familj i en avslappnad och gemytlig miljö. Vi har funnits i Stockholm sedan tidigt 70-tal och har blivit en naturlig mötespunkt för bowlingsugna i huvudstaden.

17 moderna bowlingbanor i centrala Stockholm

Vi erbjuder 17 moderna bowlingbanor, varav 3 finns i vår VIP-lounge. VIP-loungen är en inglasad sektion av bowlinghallen med möjligheter att bowla, mingla och få personlig service. Du kan också fira barnkalas med ett bowlingkalas där du kan ta del av både bowlingbanorna och VIP-loungen för att ta firandet till nästa nivå.

Banorna på Birka Bowling Stockholm är tävlingsanpassade, har långa ansatser och fri takhöjd. För professionellt anordnade tävlingar rekommenderar vi att tävlingssugna bowlare tittar igenom Svenska Bowlingförbundets riktlinjer.

För den partysugna bowlaren rekommenderar vi ett besök efter klockan 18 då vår festliga kvälls- och helgbelysning tänds. Du kan även boka vår VIP-lounge där du själv väljer nivån på festligheterna med ditt sällskap.

Boka bowling i Stockholm

Boka bana för att bowla hos oss på Birka Bowling i Stockholm

Intresserad av att boka en bana för att bowla hos oss på Birka Bowling i Stockholm?

Vi erbjuder dig en smidig möjlighet att boka banor direkt på webben. Det finns många banor och lediga tider att välja bland. Hitta ett datum och tid som passar dig via vår smidiga bokningsportal.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att maila oss på bokning@birkabowling.se så hjälper vi dig.

Bokningar av vår VIP-lounge tar vi emot via mail för att säkerställa att vi kan anpassa upplevelsen efter dina behov och önskemål. Maila oss på bokning@birkabowling.se. Mer information om vår VIP-lounge hittar du här.

Boka online

Våra bowlingpriser – Boka antal timmar

Hos oss på Birka Bowling Stockholm betalar du per bana och timme. För att det ska bli så bra spel och aktivitet på banorna som möjligt rekommenderar vi att max fem personer spelar på samma bana. Priserna inkluderar hyra av bowlingskor.

Tänk på att vi har 18-årsgräns på fredagar och lördagar från kl 19.

Dag Före kl 17 Efter kl 17
Mån – Tors 350 :- 505 :-
Fre 350 :- 535 :-
Lör 505 :- 535 :-
Sön 350 :- 505 :-

Ungdomar under 18 år har möjligheten att bowla för 255 kr/h på vardagar innan kl 17

Familjer med minst ett barn under 18 år bowlar för 350 kr/h

(rabatten gäller ej fredagar efter kl 17 eller lördagar hela dagen)

Pensionär seriepris – 37 kr (endast vardagar före kl 17)

Boka bowling i Vasastan, Stockholm
Boka bowling

Öppettider för bowlinghallen

Just nu är du välkommen att bowla hos oss på Birka Bowling Stockholm under följande tider:

DagTid
Måndag16-22
Tisdag12-23
Onsdag12-23
Torsdag12-23
Fredag12-00
Lördag12-00
Söndag12-22

Hitta till bowlinghallen i Vasastan

Birka Bowling har sedan början på 70-talet funnits i Vasastan Stockholm. Det har alltid varit enkelt att hitta till vår bowlinghall för att bowla och umgås!

Du hittar vår bowlinghall på Birkagatan nära S:t Eriksplans tunnelbanestation, endast ett stenkast från Rörstrandsgatan.

Vägbeskrivning till bowlinghallen från tunnelbana

Stig av vid S:t Eriksplans tunnelbanestation på gröna linjen. Följ Rörstrandsgatan tills du möts av 7-eleven i korsningen Rörstrandsgatan-Birkagatan. Ta då höger in på Birkagatan och fortsätt cirka 50 meter för att komma till Birka Bowling.

Nybörjartips för bowling

Bowling är en underbar aktivitet oberoende av om du är mästare eller nybörjare. Många använder bowlingen som ett sätt att umgås med nära och kära.

Bowling handlar för många inte om att vinna eller förlora utan om att ha kul och umgås med människorna som de tycker om. Med det sagt finns det en klar tjusning i att få visa upp sin segerdans och imponera på sällskapet med en välplacerad strike. Vissa tar tävlingsmomentet på största allvar!

Det är lätt att komma igång med att bowla och det är riktigt kul att bli bra på det. För att hjälpa dig en bit på vägen har vi samlat några nybörjartips som ger alla en möjlighet att briljera.

Välj rätt bowlingklot

Det första momentet som kan hjälpa dig bli bättre på bowling är att välja rätt klot.

När du väljer klot, se till att hålen har en storlek som passar dina händer. Hålen ska inte vara så små så att du riskerar att fastna med fingrarna, men inte heller så stora att du får dålig kontroll på klotet. Ett bra riktmärke är att de ska vara något större än storleken på en ring som hade passat din hand.

Avståndet mellan tumhål och fingerhål ska göra greppet bekvämt för dig och göra det möjligt att kontrollera klotet utan ansträngning.

En annan faktor är att klotet ska ha en vikt som går att behärska. Börja gärna med ett för lätt klot och öka sedan successivt vikten när du känner att tekniken sitter och vikten blir mer hanterbar.

I vår bowlinghall i Stockholm har vi ett stort urval av bowlingklot att välja på. Tveka inte att byta klot när du bowlar om det du började med inte passar!

Ta hjälp av banan för att sikta

På bowlingbanan står käglorna uppställda 18 meter bort från där vi kastar bowlingklotet. Är du ny kan det till en början kännas svårt att sikta på ett mål som är så pass långt bort. Turligt nog så har vi hjälpmedel för detta!

I mitten av bowlingbanan finns det sju pilar som används för att sikta rätt. När du bowlar kan du använda pilarna som riktlinje för hur du kastar bowlingklotet.

Håll bowlingklotet rätt

Var avslappnad i både armen och handen som greppar bowlingklotet. Spända kast resulterar ofta i sämre kontroll än mer avslappnade. Bowla med ett fast men inte för hårt grepp. Ha bowlingklotet i ett grepp som kommer underifrån.

Vissa utövar bowling med en långsam ansats medan andra har högre hastighet. Klotets position innan kastet regleras av hur snabb ansats vi vill ta. Bowlare med en långsammare ansats kan hålla klotet högre upp, medan bowlare med snabbare ansats kan ha bowlingklotet lägre. Håll klotet någonstans mellan nedre brösthöjd och
övre midjehöjd.

Kasta och avsluta kastet rätt

När du kastar bowlingklot är det viktigt att följa med svingen. Du vill ha en rak arm och handled och följa med bowlingklotet när det lämnar handen.

Låt bowlingklotet lämna handen när armen är så utsträckt som möjligt. Tänk på att klotet ska lämna handen som i ett bra handslag; alltså med tummen i en “klockan 10-position” om du är högerhänt.

 Att tänka på när du bowlar

Det finns mängder av saker att hålla i åtanke när man spelar bowling, fastän det är lätt att plocka upp och lära sig på hyfsat kort tid. Det går alltid att finputsa på detaljer, och sånt som är självklart för den ena kan vara otydligt för en annan. Här listar vi ett par saker som vi tycker är viktigt att tänka på när man bowlar, oavsett hur uppenbart det kan tänkas vara.

 Ha alltid bowlingskor

När du bowlar vill du ha ett så bra grepp mot golvet som möjligt för att kastet ska bli stabilt. Men det är mindre bra att ha skor som tar emot för mycket, eftersom det kan hindra dig att följa med kastet. Alldeles lagom är bowlingskor, som samtidigt är skonsamma mot golvet vid ansatsen.

Vi har krav på att bowlingskor ska användas på samtliga banor. Men för att göra det så enkelt som möjligt har vi inkluderat skohyran i våra priser för bowling i Stockholm.

Kasta hur du vill, men bara ett klot åt gången

Reglerna för bowling kräver inte att du ska använda ett visst kast. Med andra ord får du faktiskt kasta klotet som du vill. Vissa använder lite ovanligare kasttekniker med två händer vilket är helt okej enligt regelboken. Det är dock strikt förbjudet att använda dig av mer än ett klot åt gången. Kasta hur du vill, så länge som det enbart kastas ett klot åt gången och du inte riskerar att skada dig själv, någon annan eller banan.

Gå inte ut på banan

Gå inte ut på bowlingbanan under några omständigheter. Det är farligt och du löper en risk att bli träffad av en annan bowlares klot. Bowlingklot är tunga och gör ont. Bowlingbanan är dessutom inoljad och väldigt hal, vilket gör det lätt att falla. Utöver det förstör den som går ut på banan inoljningen.

Kort sagt, banan är till för bowling och inte människor. Om det uppstår en situation då någon måste gå ut på bowlingbanan så ber vi dig säga till personalen så hjälper vi till med det.

Vänta på att maskinen ska bli klar innan du kastar

Det är superkul med bowling! Det är så kul så att det kan vara svårt att hålla sig från att kasta klotet när maskinen som ställer upp käglorna är i den sista fasen av uppställning. Men det är viktigt att vara tålmodig. Ett tungt bowlingklot kan förstöra en stor och dyr maskin om olyckan är framme.

Vänta tills maskinen har ställt upp käglorna innan bowlingen fortsätter.

Boka bowling i Stockholm

Kontakta oss

Kontakta oss

9 + 9 =

Vanliga frågor och svar

Vi på Birka Bowling har funnits länge, och så länge det har kastats bowlingklot och ”strike!” har ekat i våra hallar så har det funnits frågor, om allt möjligt – från bowlingtips, till vår verksamhet, och annat smått och gott. Här listar vi de vanliga frågor och svar som vi får från besökare och frågvisa intressenter.

 Hur lång är en bowlingtimme?

En bowlingtimme är 55 minuter.

Hur lång tid innan start bör vi anlända till bowlinghallen?

Vi rekommenderar dig att komma hit runt 30 minuter innan din bowlingtid börjar. På så sätt hinner du ta något i baren, testa klot och prova ut skor i lugn och ro. Om du funderar på att äta bör du vara på plats ungefär en timme innan din bowlingtid startar och även boka bord i restaurangen. Bordsbokning gör du enklast på https://birka.bokad.se

Hur många bowlingbanor har ni i Stockholm?

Vi har totalt 17 bowlingbanor varav tre finns i vår VIP-lounge som ligger i ett separat inglasat rum. Alla 17 banor går att finns i vår bowlinghall på Birkagatan i centrala Stockholm.

Har ni någon åldersgräns för att spela bowling hos er?

Vi har ingen åldersgräns för att vistas i lokalen, förutom fredagar och lördagar efter kl 19 då det är 18-årsgräns som gäller.  Vi rekommenderar 5 år som yngsta ålder på bowlingspelare. Och i baren gäller naturligtvis 18-årsgräns för köp av alkoholhaltiga drycker. Vi har heller inget ålderstak, så så länge du är frisk och kry och sugen på att spela bowling även i hög ålder, så är du varmt välkommen.

Ingår det skor när man bokar bana i er bowlinghall?

Ja. Hos oss ingår skor alltid i banhyran oavsett hur stort sällskapet som spelar är.

Hur många personer kan spela på en bowlingbana?

Vi rekommenderar mellan 4-5 personer per bana, men som max går det att spela 6 stycken.

Har Birka Bowling Stockholm någon discobowling?

Ja, vi har discobowling som tillval i vår VIP-lounge. I resterande delar av bowlinghallen har vi valt att inte ha något discoljus på under spelet.

Har Birka Bowling Stockholm fullständiga alkoholrättigheter?

Ja. Vår bowlinghall i Stockholm har fullständiga rättigheter med en stor bar på bowlingvåningen samt restaurang och cocktailbar på övervåningen.

Hur hittar jag borttappade saker?

Maila till oss . På plats har vi även en ”lost and found”-sektion som du kan titta i. Mail: reception@birkabowling.se

Är du redo att planera ett besök hos oss? Boka bowling hos oss i Stockholm.

Boka online

Boka online